Efektivní prodej prostřednictvím Explicit aukce

Efektivní prodej prostřednictvím Explicit aukce

Samozřejmostí pro každého realitního makléře v kanceláři Explicit Reality je profesionální přístup ke klientovi a jeho nemovitosti. K úspěšnému prodeji či pronájmu patří komplexní soubor metod, technik a strategií, které je v tomto procesu nezbytné dodržet. Každý obchod je jedinečný a každý klient originál. Co mají ale všichni klienti společného? Chtějí svoji nemovitost prodat za co nejvyšší cenu.

Při stanovení prodejní ceny hraje roli více faktorů

Na začátku každého obchodu se u nás setkáte s náborovým katalogem. Kromě prezentace našich služeb a konkurenčních výhod má hlavní účel, a sice stanovení a vyjasnění si nabídkové ceny s klientem.

Ke stanovení nabídkové ceny využíváme tržní ocenění s ohledem na současnou situaci realitního trhu a realizované prodejní ceny srovnatelných nemovitostí z cenových map. Nicméně realitní trh je ovlivněn mnoha faktory. Nejvýznamnějším z nich je poptávka a s tím související atraktivita nemovitosti v očích potenciálních zájemců. Nadprůměrný zájem může i ze správně nastavené tržní ceny udělat cenu nízkou.

Aukce ukáže skutečný potenciál nemovitosti

K tomu, abychom zamezili prodeji „pod cenou“, využíváme naše aukční rozhraní Explicit aukce, které spouštíme v případě, že mají o určitou nemovitost zájem minimálně dva potenciální kupci. Do aukčního rozhraní se přihlásíte jednoduše pomocí hypertextového odkazu, který obdržíte od makléře. Přihlášení je bezplatné, není nijak závazné ani se neskládá aukční jistina.

Časová dotace na průběh aukce bývá zpravidla 30 minut. Po tuto dobu mohou jednotliví zájemci soutěžit. Výši příhozů lze libovolně nastavit v rozmezí od 10 do 100 tisíc korun. V posledních 5 minutách každý příhoz prodlužuje čas aukce o další 2 minuty. Jen tak se nám daří zamezit tomu, že budou zájemci čekat s konečným příhozem na poslední vteřiny. Výstupem aukce je „vítěz“, který je vyzván k podpisu rezervační smlouvy.

Jeden příklad z praxe: Zisk 900 tisíc navíc

Modelovým příkladem efektivity Explicit aukce je byt 3+kk na Podlesí ve Zlíně, který jsem k prodeji nabízel letos v dubnu. Stanovení ceny probíhalo standardně jako u obdobných nemovitostí, čili tržním posouzením v rámci aktuálních cenových map se zohledněním lokality a zkušeností z realitního trhu. Nabídková cena byla stanovena na 4 200 000 Kč. Zde nám ale do karet hrála skutečnost, že se v této lokalitě dlouhou dobu neobjevila žádná nemovitost na prodej. Zájem o byt byl enormní. Celkem 35 poptávek, 25 prohlídek v jeden den a 8 přímých účastníků aukce. Následoval dlouhý a napínavý boj. Po hodině a 40 minutách jsme znali „vítěze“ s konečnou nabídkovou cenou 5 110 000 Kč, tedy o 910 000 Kč vyšší než původní. Hovor s majiteli bytu o výsledku aukce už byl jen příjemnou třešničkou na dortu.

Pokud i vy chcete prodat nemovitost za co nejvyšší cenu, neváhejte a kontaktujte mě. Spokojený klient je při mé práci tou největší odměnou.

Martin Souček

Realitní makléř

e-mail: martin.soucek@explicitreality.cz 

tel. 778 005 132



Zajímají vás aktuality z realitního trhu

a chcete s námi držet krok?

Budeme vás informovat o nemovitostech a novinkách jako první. No spam.

 

Podobné články: